Professionele ondersteuning voor
kinderen en jongvolwassenen.
Vraag nu meer info.

Behandeling voor stotteren

Logopedieprakijk Lara Lambrechts - StotterenMet een postgraduaat in stottertherapie is Lara Lambrechts de aangewezen specialiste voor het behandelen van stotteren in Brecht. Samen met u en uw kind werken we een plan en behandeling op maat uit om het stotterprobleem efficiënt aan te pakken.

Onvloeiendheden en stottermomenten

Er is een belangrijk onderscheid tussen normale onvloeiendheden en stottermomenten. Bij normale onvloeiendheden zal uw kind woorden herhalen, euhm zeggen, zin opnieuw beginnen, pauzes inlassen, … Dit komt bij iedereen voor.

Daartegenover staan de stottermomenten. Dit zijn herhalingen, verlengingen en blokkeringen, zoals bijvoorbeeld ba-ba-banaan, lllllllllllllllamp, b.oterham. Bij stotteren is er sprake van controleverlies: het overkomt ons zonder we het willen. Vaak duiken er bij het stotteren bijkomende gedragingen op zoals duwen, vermijden, uitstellen en starten. Dit heeft allemaal te maken met de negatieve emoties die het stotteren bij de kinderen/volwassenen oproepen.

Coaching en therapie

Tijdens de behandeling voor stotteren trachten we de verdere ontwikkeling van het stotteren tegen te gaan/te verminderen en het zelfvertrouwen van het kind/volwassene terug op te krikken. Daarbij worden ouders vaak gecoached.

Wenst u graag meer informatie over stotteren of over de mogelijke behandelingen in mijn logopediepraktijk in Brecht? Neem dan zeker even contact op. Ik help u graag verder.